Ce înseamnă să fii asistent medical? Provocările și recompensele profesiei

Provocările

Nu există suficienți asistenți medicali. Măsurile recente de a atrage mai mulți studenți la programele de îngrijire medicală sunt doar o parte a soluției. Programele de îngrijire medicală nu dispun de suficiente cadre didactice calificate pentru a produce un aport sănătos de asistenți medicali. Mulți absolvenți părăsesc spitalele odată ce realitatea îi lovește. În plus, tinerii nu sunt atât de interesați de asistență medicală așa cum au fost odată, având în vedere multe alte opțiuni de astăzi.

Imaginea asistenței medicale a fost, de asemenea, în tranziție de zeci de ani, parțial datorită imaginilor media care influențează viziunea noastră asupra lumii. Asistentele medicale au fost odată definite prin dedicarea și instruirea lor riguroasă.

În prima jumătate a secolului XX, asistentele medicale au fost respectate, au fost văzute ca heroine în vremuri de epidemie și de război și au fost prezentate în revistele LIFE. În ultimii ani, mass-media a ieftinit conceptul de asistența medicală

Un rol esential

Stabilitatea sistemului nostru complex de asistență medicală depinde de furnizarea constantă de asistenți medicali educați. Astăzi, reevaluarea de către public a rolului asistentenților medicali în livrarea de asistență medicală face din nou ca acest domeniu să fie o alegere profesională atrăgătoare și plină de satisfacții.

Recompensele

Există multe aspecte pozitive. Este un loc de muncă unde întâlnești mii de oameni din fiecare secțiune a societății. De asemenea pot să treacă de la un capăt al țării la celălalt și să își găsească în continuare un loc de muncă. Pot lucra cu jumătate de normă, sunt plătiți pentru a-și îmbunătăți abilitățile și pentru a se reprofila spre noi domenii cum ar fi proiectele de cercetare, asistența medicală a forțelor armate și asistența medicală de călătorie. O carieră de îngrijire medicală oferă o pistă internă cu privire la rezolvarea problemelor de sănătate. Aceștia știu cum să pună întrebările potrivite, să acceseze informațiile și să pună acele informații la dispoziție pentru a-i ajuta pe alții.

Această profesie este rareori plictisitoare sau previzibilă. Pentru cei care se bucură de varietate și de spectrul întreg al dramei umane, fiecare zi aduce o serie de situații noi.

De asemenea este un loc de muncă în care rezultatele și recompensele sunt adesea imediate.

Impactul

Asistenți chiar fac o diferență, uneori doar ascultând pe cineva câteva minute sau răspunzând la o întrebare simplă. Ceea ce poate fi rutină pentru ei este o chestiune de viață și de moarte pentru pacienți. Putem privi înapoi și să spunem că eforturile lor sunt eficiente, practice și fac diferența. Poate că nu în fiecare zi, poate lucrurile nu merg întotdeauna fără probleme și poate că nu sunt întotdeauna perfecți, dar ne putem bucura de satisfacția de a ști că cel puțin au încercat. Câte alte profesii pot afirma asta?

Sursa: https://www.workingnurse.com/articles/what-does-it-mean-to-be-a-nurse

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *