Medic dentist, în căutarea unui laser dentar?

Medic dentist, în căutarea unui laser dentar?

Alătură-te sutelor de stomatologi din România care folosesc zilnic lasere diodă în practica curentă. Vezi mai jos beneficiile!

Medic dentist, în căutarea unui laser dentar? Citește acest articol pentru a afla totul despre beneficiile diodei pentru clinica ta! Laserele stomatologice sunt dispozitive complexe – dar cu o curba fină de învățare – care pot aduce plus-valoare practicienilor privați. Astfel, te vei putea unui număr mai mare de pacienți, fără drumuri în plus pentru ei.

Tehnologia a atins aproape fiecare industrie din lume, iar stomatologia nu face excepție.

Medicii stomatologi moderni au acces la instrumente și resurse mai inovatoare decât oricând înainte, iar pacienții sunt cei care obțin beneficiile. Un exemplu de practică avansată care schimbă lumea stomatologică în bine? Stomatologie cu laser.

Împărtășim în acest articol mai multe despre acest tip de tratament dentar, precum și despre numeroasele beneficii pentru sănătate pe care le oferă.

Ce este stomatologia cu laser?

Înainte de a ne aprofunda în caracteristicile sale, să explicăm ce este stomatologia cu laser. Pe scurt, este vorba de utilizarea laserelor pentru a efectua diverse tehnici dentare care cândva necesitau folosirea unor instrumente mecanice sau electro-mecanice. După cum v-ați putea aștepta, această abordare este o opțiune de tratament mai confortabilă pentru multe afecțiuni diferite.

Cum funcționeazã?

Medicul stomatolog va folosi un instrument laser pentru a crea energie luminoasă care este concentrată într-un fascicul îngust și focalizat. Când această lumină lovește țesutul dur sau moale al dinților, produce o reacție specifică. Acest lucru permite medicului dentist să îndepărteze sau să remodeleze acel țesut după cum este necesar.

Tipuri de stomatologie cu laser

Există două tipuri principale de stomatologie cu laser. Să revizuim elementele de bază ale fiecărei proceduri.

Stomatologie cu laser pentru țesuturi dure

Stomatologia cu laser pentru țesuturi dure se referă la proceduri care implică dinții tăi. Aceste tratamente includ:

Detectarea cavității

Preparate dentare

Obturatii dentare

Îmbunătățirea sensibilității dentare

Stomatologie cu laser pentru țesuturi moi

Stomatologia cu laser pentru țesuturi moi se referă la proceduri care implică țesutul gingiilor. Tratamentele stomatologice cu laser diodă sunt mult mai întâlnite decât cele pentru țesut dur, datorita accesibilității crescute al acestui tip de dispozitive. Având un raport cost-eficiență ridicat, laserele dentare soft-tissue oferă o gamă largă de tratamente, fără a costa clinica o avere.

Aceste tratamente includ:

Remodelarea gingiilor

Chirurgie pe gingii

Îmbunătățiri ale atașamentului muscular

Îndepărtarea pliurilor de țesut moale (de la protezele dentare nepotrivite)

Corectarea atașării frenulului limbii (legarea limbii)

În plus, medicul stomatolog poate folosi laserul dentar diodă pentru a efectua alte tratamente, inclusiv:

Îndepărtarea benignă a tumorii orale

Regenerarea nervilor

Albirea profesională a dinților

Beneficiile pentru sănătate ale stomatologiei cu laser

Ca medic dentist, în căutarea unui laser dentar, sunteți interesat să oferiți această formă de tratament – Aflați 8 dintre cele mai importante beneficii pentru clinica dvs și pentru pacienți

1. Timp mai rapid de vindecare și recuperare

Instrumentele dentare tradiționale sunt eficiente, dar unele pot duce la timpi de vindecare mai lungi. Pe de altă parte, stomatologia cu laser accelerează procesul de vindecare, astfel încât să vă puteți întoarce la viață mai repede și cu mai puțină durere decât v-ați aștepta. Există chiar și piese de mână dedicate terapiei vindecării, care se pot atașa pieselor convenționale, permițând biostimularea.

2. Disconfort minimizat

Ca medic dentist, folosiți probabil toate resursele pentru a vă asigura că vizita pacientului este cât mai lipsită de durere. Totuși, există unele proceduri care îi pot lăsa cu disconfort – aici strălucește cu adevărat stomatologia cu laser. Fără utilizarea unor instrumente dentare ascuțite și dure, procedura va fi mult mai confortabilă, iar în unele cazuri nu aveți deloc nevoie de anestezie!

3. Risc mai mic de infecție

Indiferent dacă aveți o curățare, o obturație sau orice alt tip de tratament dentar, instrumentele dentare tradiționale din metal pot crea mici abraziuni în gingii. Rana deschisă microscopică care rezultă poate crește riscul de infecție. Stomatologia cu laser nu agravează țesutul dur sau moale în același mod. În schimb, se sterilizează de fapt zona pe care se concentrează raza. Acest lucru ajută la eliminarea majorității bacteriilor din acea zonă. Ca rezultat, există un risc mai mic de infecție. Acesta este și unul dintre motivele pentru care laserele diodă sunt folosite la decontaminarea în endodonție.

4. Tratamente silențioase

Cercetările arată că peste 60% dintre oamenii din întreaga lume suferă de o formă de frică dentară. Adesea, această teamă este declanșată de zgomotul frezelor ți turbinelor de obicei. Acești pacienți vor fi deosebit de încântați de cât de blândă și liniștită este stomatologia cu laser. Fără sunete mecanice puternice, cu durere minimă sau inexistentă, laserele dentare reduc anxietatea și permit o colaborare mai bună cu pacientul dvs.

5. Precizie incredibilă

Un beneficiu major al abordării problemelor dentare cu un laser? Există un risc semnificativ mai mic de a deteriora țesuturile care înconjoară zona cu probleme. Acest lucru se datorează faptului că aceste tratamente sunt incredibil de precise. Acest lucru nu numai că ajută la scăderea nivelului de durere, dar asigură și că toate țesuturile din jur pot rămâne neatinse, iar tratamentul dentar se desfășoară optim.

6. Sângerare minimizată

Sângerarea, gingiile inflamate nu trebuie să fie realitate după un tratament dentar al țesuturilor moi. Pentru procedurile care implică tratamente pe gingie, laserul stomatologic va promova coagularea sângelui. Astfel se reduce foarte mult sângerarea, atât în timpul tratamentului cât și după.

7. Utilizarea redusă a suturilor

După cum am menționat, utilizarea unui laser va încuraja sângele din țesut să se coaguleze în mod natural de la sine. Ca atare, este mai puțin nevoie de suturi dentare. Aceasta este o veste binevenită pentru oricine s-a confruntat vreodată cu aceste cusături greoaie, adesea incomode. Popularitatea laserelor dentare diodă în rândul chirurgilor dentari care le folosesc este ridicată. Pe lângă economisirea de bani și reducerea durerii, eliminarea suturilor scurtează timpul de tratament, eficientizând și numărul vizitelor în cabinet.

8. Ideal pentru cei cu dinți sensibili

Mulți pacienți cu sensibilitate ridicată? Din nou, laser dentar este soluția. Aproximativ unul din opt adulți are dinți sensibili. În aceste cazuri, stomatologia cu laser este o necesitate. Nu numai că poate reduce durerea pentru majoritatea pacienților, dar este benefică pentru cei care se luptă cu sensibilitatea dentară severă.

Interesat de achiziția unui laser dentar cu diodă?

Sute de medici stomatologi din România au ales să îsi doteze clinica cu un laser diodă. Profită chiar de mâine de aceste dispozitive puternice și oferă pacienților tăi tratamente sigure, cu mai puține vizite în clinică.

Dacă sunteți interesați să aflați mai multe despre cum funcționează și cum se folosește o diodă stomatologică, avem soluția.  Organizăm periodic cursuri stomatologice tip workshop, în care oferim training medicilor interesați de această tehnologie. Clienții noștri vor beneficia de participare gratuită, ca un semn de respect și apreciere pentru că au ales un laser dentar din portofoliul nostru.

Lucrăm cu experți în tehnologia laser dedicată stomatologiei și ne dorim ca fiecare medic care alege să devină colaboratorul nostru să poată beneficia de know-how-ul nostru.

Vezi aici ce lasere stomatologice oferim – ai toate detaliile și termenele de livrare la zi.

Urmărește-ne pe Facebook și Instagram pentru detalii despre următoarele workshop-uri stomatologice dedicate laserelor!

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *