Virusi, bacterii si alte microorganisme

Tehnologie OSRAM pentru sterilizare UV-C a salilor de asteptare, cabinetelor medicale si dentare – dezinfectia zonelor de lucru

Tehnologie OSRAM pentru sterilizare UV-C a salilor de asteptare, cabinetelor medicale si dentare – dezinfectia zonelor de lucru

 

Ne adaptam timpurilor pe care le traim – de acum punem la dispozitia clientilor nostri care activeaza in sfera serviciilor medicale (inclusiv stomatologice) tehnologia premium de la Atenalux si Osram. Echipamentele pentru sterilizare UV produse in Europa si certificate conform normelor CE.

Pentru dezinfectia si sterilizarea UV a salilor de asteptare, cabinetelor de lucru si zonelor dedicate personalului medical va oferim Lampa germicida premium, cu prindere in tavan, sterilizare UV 30 Watti . Este un corp pentru sterilizare cu radiatie de tip UV-C, produs de una din cele mai mari fabrici italiene, adaptata la situatia curenta si normele de siguranta actuale. Tubul de neon special este creat de OSRAM, tehnologia PURITEC HNS avand o larga gama de aplicari in dezinfectie si purificare.

Cateva avantaje ale utilizarii tehnologiei PURITEC HNS, marca OSRAM:

-purificarea aerului cu o tehnologie eficienta, prietenoasa cu mediul, fara chimicale

-durata de viata indelungata, datorita invelisului specific

-continut minim de mercur

-conformitate 100% cu standardul RoHS

-tehnologie fara plumb si FARA GENERARE DE OZON

-fara invelis fluorescent

-produs in Europa, conform celor mai exigente norme CE

-lungime de unda 254 nm (85% din eficienta maxima posibila a tipului de radiatie UV-C)

-eficienta ridicata (30% din emisii sunt UV-C)

-cupla comuna (G13) pentru tubul de neon, asigurand pe termen lung furnizarea de consumabile

 

Sterilizare UV-C a salilor de asteptare, cabinetelor medicale si dentare

Conform testelor OSRAM dedicate tuburilor de neon UV-C cu tehnologie PURITEC HNS, eficienta unei Lampi germicide premium, cu prindere in tavan, sterilizare UV 30 Watti

va fi de cel putin 5000 ore de functionare (calculat la un ciclu de utilizare de 165 minute+15 minute pauza). Va invitam sa vizualitati graficul de mai jos, pus la dispozitie de OSRAM

pentru tehnologia de sterilizare UV-C pusa la dispozitia consumatorilor.


Important

  • De ce sa folosim radiatia UV-C pentru sterilizarea si dezinfectia unui cabinet medical, cabinet stomatologic, sala de asteptare sau spatiu de lucru (inclusiv productie alimentara)?

Conform unui document publicat in sectiunea de Sanatate si Stiinta, Comisia Europeana subliniaza avantajele sterilizarii si dezinfectiei cu radiatie UV-C:

“Radiatia UV-C produsa artificial a fost folosita cu succes ca germicid si bactericid de zeci de ani. Poate omori sau neutraliza dezvoltarea microorganismelor precum bacteriile, virusurile si alti patogeni, asigurand o alternativa fara chimicale la alte metode de dezinfectie, precum clorul. Multumita eficientei si avantajelor, UV-C este utilizata intr-un cadru larg de aplicatii. De exemplu, pentru dezinfectia in centrele de tratare a apei, in laboratoare, in sisteme de aer conditionat, chiar si in piscine si acvarii. Se foloseste de asemenea in diverse stadiiale productiei de alimente si bauturi. UV-C se utilizeaza in spitale si alte spatii medicale pentru sterilizarea instrumentarului, suprafetelor de lucru si aerului.”

Documentul publicat de Comisia Europeana, aici.

  • De ce este un avantaj cand un o lampa germicidala cu radiatie UV-C nu genereaza ozon?

Spectrul radiatiei UV-C este intre 254 nm si 185 nm. Lumina ultravioleta, cu o lungime de unda sub 240nm0, produce ozon. Radiatia sub unda de 240 nm este foarte puternica si poate trece prin quartz. Daca ozonul nu este necesar, se utilizeaza o sticla speciala sau un anume tip de quartz pentru protectie. OSRAM PURITEC® HNS® sunt lampi fara ozon. Sunt transparente pentru a permite radiatiei UV-C sa omoare microorganismele, dar nu permit radiatiei care genereaza ozon sa iasa.

Conform paginii dedicate UVresources, ozonul este un gaz necesar protectiei vietii pe Pamant, dar util numai in partea superioara a atmosferei. Daca micile concentratii de ozon aflate la nivelul solului ar creste brusc, am avea mari dificultati in respiratie si risc de inflamare pulmonara.  Unda de 254 nm utilizata de neoanele UV-C produse de OSRAM impiedica formarea acestui compus daunator vietii.

 

Sterilizare UV-C a salilor de asteptare, cabinetelor medicale si dentare

La ora actuala, medicii dentisti nu isi pot desfasura activitatea datorita restrictiilor de siguranta impuse de pandemia de COVID-19. Insa in viitorul apropiat se preconizeaza ridicarea acestor restrictii pentru a veni in intampinarea nevoilor medicale ale populatiei. Fiti pregatiti cu cea mai buna tehnologie pentru dezinfectia prin sterilizarea cu UV-C a aerului din clinica dumneavoastra. Siguranta si confortul desfasurarii activitatii in conditii bune sunt importante atat pentru personal cat si pentru pacientii care va viziteaza.

Atunci cand alegeti o lampa de sterilizare UV-C (cu prindere in tavan), alegeti sa folositi un produs premium, creat de producatori consacrati, cu ani de studii in spate si conformi cu normele europene de calitate. Varianta de 30 W a lampii germicidale este suficienta pentru spatii de 12-15 metri patrati.

Puteti vedea produsul aici.


Un alt produs, construit pe o tehnologie de sterilizare UV-C similara dar adaptat cabinetelor stomatologice si medicale care folosesc instrumentar de dimensiuni reduse, gasiti aici: Aparatul Clevo pentru dezinfectia prin sterilizare UV-C a turbinelor si pieselor de mana

Share this post

Comentariu (1)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *