SAF Edge System – Endomotor dual cu ace autoajustabile 3D

SAF Edge System – Endomotor dual cu ace autoajustabile 3D

Ace extrem de flexibile, în formă de cilindru, cu pereți din plasă subțire de nichel-titan. Acele SAF exercită o presiune constantă, ușoară de-a lungul întregii circumferințe a peretelui canalului pentru a dezvolta canalul radicular endodontic. Vibrația delicată a suprafeței abrazive a acului determină lărgirea treptată a canalului. Forma caracteristică a acestuia permite irigarea continuă a canalului în timpul lucrării. Acele SAF se adaptează la forma originală a canalului, păstrând anatomia naturală.

SAF este o schimbare a paradigmei endodonticii moderne

SAF este primul instrument din lume, care funcționează într-adevăr în toate cele trei dimensiuni ale tratamentului endodontic: curăță, formează și irigă constant în același timp. Multiple dovezi științifice au fost publicate pe această temă în reviste endodontice de top, în special în Jurnalul de Endodonție. Cele mai multe studii reprezintă superioritatea SAF față de acele rotative tradiționale. În plus, s-a dovedit că SAF elimină multe din riscurile și dezavantajele atribuite acelor rotative, ceea ce duce la un tratament mai bun și mai sigur. În decembrie 2014, sistemul SAF a fost pe coperta jurnalului renumit al Quintessence Polonia.

Filozofia sistemului este ilustrată în următorul video:

Avantajele fundamentale ale sistemului SAF

Acul se autoreglează la forma canalului

Sistemul SAF funcționează pe baza tehnologiei adaptive endodontice 3D, care permite formarea și irigarea simultană a canalului rădăcinii. Proiectarea instrumentului vă permite să vă schimbați secțiunea transversală și vă oferă flexibilitate datorită căreia permite proiectarea canalului tridimensional, adaptându-se curburii naturale.

Designul gol al acului permite comprimarea la ISO # 20:

(A) # 20 Fișier K în canalul
(B) SAF în același canal de canal
(C) SAF din canal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dezvoltarea anatomică a canalului vs. impunându-și forma

 

Invaziune minimă – fără microcrackuri

Toate acele rotative provoacă diferite grade de deteriorare a dentinei, care poate duce în viitor la fracturi verticale ale rădăcinilor. Sistemul SAF împiedică formarea de micro-fisuri.

Dezinfecția eficientă

Irigare sigură fără presiune

Sursa: http://cwittdental.pl/endodoncja-saf

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *