5 motive sa cumparati un microscop dentar

5 motive sa cumparati un Microscop Dentar – aparatura stomatologica moderna, explicata

5 motive sa cumparati un Microscop Dentar – aparatura stomatologica moderna, explicata

 

Magnificația a revoluționat stomatologia. A început cu lupele dentare, utilizate ca etalon timp de mulți ani.

Mărirea unei imagini cu 2–4,5x, folosind lupe standard este în mod clar un atu. Se îmbunătățește vizibilitatea câmpului operator și prin urmare, capacitatea de a diagnostica și a oferi tratament.

Următorul pas evolutiv a fost microscopul stomatologic, care beneficiază de un avânt puternic în ultimii ani.

Având în vedere că utilizarea dispozitivelor de magnificație este actualul standard de îngrijire în stomatologie, de ce procentul dentiștilor care folosesc microscopul este încă minoritar?

Acest articol va discuta cinci avantaje ale implementării utilizării unui microscop în practica dumneavoastră.

Motive pentru utilizarea microscopului dentar în practica dumneavoastră privată

 

  1. Magnificația imbunătățită

Vă amintiți când ați început să utilizați lupe și apoi nu ați putut lucra ulterior fără ele, pentru că știați că sunt lucruri pe care nu vedeți? Același sentiment se aplică atunci când treceți de la utilizarea lupelor la microscopul stomatologic – purtarea lupelor nu mai este același lucru, deoarece vă obișnuiți cu beneficiile microscopului.

Microscoapele dentare oferă o gamă de mărire de la 2,6-22x, un dentist utilizând în medie zoom-ul de 8x (comparativ cu magnificația de 2,5-4,5x, pentru majoritatea utilizatorilor de lupă). Această magnificație superioară poate îmbunătăți precizia preparațiilor dentare și a marginilor, permite un tratament mai conservativ și poate fi mai blândă față de dinții / restaurările adiacente, precum și față de țesuturile moi de susținere. În cele din urmă, magnificația superioară oferă o vizibilitate sporită în toate aspectele stomatologiei, de la diagnosticare la pregătirea, așezarea și finisarea restaurărilor.

 

  1. Îmbunătățirea ergonomiei

Ergonomia este unul dintre cele mai mari motive pentru care stomatologii aleg să folosească un microscop. Vă obligă să stați în poziție verticală pe scaun cu o postură îmbunătățită. Numai acest fapt poate adăuga ani unei carierei de dentist, reducând tensiunea pe gât și pe spate. În esență, cu poziționarea și postura corectă, corpul se va simți mai bine la sfârșitul zilei. Alte opțiuni recente precum varioscopul, aduc avantaje incredibile lucrului la microscop permițând schimbarea lentilelor fără a fi date jos.

 

  1. Oboseală și încordare a ochilor redusă

Tehnologia lupelor utilizează ceea ce se numește „viziune convergentă” datorită distanței de lucru reduse. Acest lucru poate provoca oboseală și încordare a ochilor. Microscopul dentar funcționează diferit. Lentila de magnificație mai mare și distanța față de câmpul de operare permit viziunea paralelă a câmpului de lucru, reducând astfel tensiunea și oboseala de pe ochi.

 

  1. Iluminarea îmbunătățită

Sursele de lumină încorporate în noile modele de microscoape au înlocuit clasicul halogen, nici xenon-ul nemaifiind la modă de câțiva ani. Sursele de lumină bazate pe tehnologia LED în microscopia dentară aduc multiple beneficii și sunt preferate de producători. Permit o vizibilitate uimitoare și intrarea luminii în zone din gură altfel greu de văzut. Aceste zone fiind și extrem de greu de accesat, microscopul are rolul de facilitator.

Exemple de acest lucru sunt frecvente: descompunere profundă interproxială pe meziala molarilor 2, privirea în jos într-un spațiu post, finalizarea unei restaurări de compozit. Valul de lumină oferit de o un microscop LED este un beneficiu imens în a oferi vizibilitate câmpului dvs. de lucru fără probleme de cabluri sau baterii care se termină.

 

  1. Documentare, educație și comunicare

Atunci când este asociat cu un monitor sau include un senzor video, microscopul stomatologic devine un mod excelent de a documenta tratamentul, precum și de a comunica cu pacienții sau alți dentiști. Poate fi, de asemenea, o modalitate bună de a educa personalul auxiliar. Prezentarea tratamentelor stomatologice la microscop se poate face direct pe TV-ul din cabinet. Este o metoda de efect, pentru educarea pacientului si transparenta actului medical.

Trebuie precizat că există multe provocări în implementarea utilizării microscopului în practica clinică: costul poate fi prima barieră, urmând acceptarea de către personalul angajat, procedurile inițial mai lungi, o curbă de învățare abruptă și micile inconveniente precum spațiul limitat sau noua postură pe care o impune.

Nu este un lucru ușor să introduceți un microscop dentar brusc in activitatea clinicii, va dura până se va integra perfect în ziua normală de lucru și până va fi utilizat constant la tratamentele stomatologice, indiferent de specializarea lor. Acestea fiind spuse, realitatea este că odată ce ați început să utilizați noul microscop dentar și veți experimenta beneficiile, va fi foarte greu să mai renunțați.

 

5 motive sa cumparati un Microscop Dentar – sunt mult mai multe, însă le-am ales pe cele mai evidente.

Traducere și adaptare după articolul lui Gregg Kinzer, D.D.S., M.S., Facultatea Spear și autor colaborator ai site-ului Speareducation.com

Urmăriți pagina noastră de Facebook pentru ultimele promoții și evenimente stomatologice – Eurocom Romania

 

Modele de microscoape dentare aflate în oferta Eurocomgroup.ro

Microscop seria 2000, model nou, cu fiabilitate ridicată și preț excelent (zoom maxim 21x)

Microscop seria 2000, model nou, senzor video Full HD integrat și capacitate stocare (zoom maxim 21x)

Microscop premium seria 6000, cu senzor video Full HD, port HDMI, zoom maxim 27x

Microscop premium seria 6000, cu Varioscop, senzor video Full HD, port HDMI, zoom maxim 27x

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *