De ce bărbații devin asistenți medicali?

De ce bărbații devin asistenți medicali? Este aceasta o carieră potrivită pentru un bărbat adevărat?

De la apariția domeniului de asistență medicală, există un procent mai mare de femei care au practicat-o. De aici și apariția stereotipului în care profesia de asistent medical este dedicată doar femeilor. Însă studiile recente arată că bărbații au început să se orienteze spre această meserie tot mai des, iar numărul lor este mai mare ca oricând.

De asemenea potrivit Biroului de Recensământ din S.U.A., asistența medicală este una dintre industriile cu cea mai rapidă creștere. Și îmbătrânirea populației continuă să creeze o creștere a cererii de asistente medicale, ceea ce duce la scăderea ratei șomajului pentru această profesie.

În plus față de securitatea locului de muncă, asistența medicală este o alegere de carieră plină de satisfacții pentru băieții care doresc să facă o diferență în viețile individuale. Un asistent medical a spus că a devenit convins că asistența medicală este o carieră bună pentru el când a auzit cuvintele unui profesor. Acesta explica că asistența medicală este o profesie în care poți să ții un copil în timp ce el sau ea respiră pentru prima dată. În acelaș timp poți ține mâna aceleași persoane când el sau ea respiră pentru ultima dată. Asistența medicală este domeniul care combină abilitățile tehnice necesare pentru îmbunătățirea calității vieții cu înțelegere emoțională și spirituală. Este o combinație de analize științifice și îngrijire compasională.

Cererea de asistente medicale este atât de mare, încât oferă flexibilitate – profesională și geografică. Asistentele nu lucrează doar în clinici sau spitale, urgențe și chirurgie. Vă puteți specializa într-o gamă largă de domenii de îngrijire medicală, de la pediatrie și geriatrie la reabilitare, cardiologie, obstetrică și educație medicală. De asemenea, nevoia de asistente medicale vă oferă flexibilitatea de a vă deplasa și de a găsi locuri de muncă bune.

Există, de asemenea, multe modalități prin care asistenții medicali pot avansa în cariera. Puteți să faceți un curs pentru un grad avansat, să deveniți un administrator sau profesor. Asistentele cu spirit antreprenorial pot să-și deschidă propriile afaceri, așa cum au făcut unii anesteziști și asistenți.

Sursa: https://www.dickies.com/scrubs-nursing-uniforms/why-men-become-nurses.html

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *