Cum să scapi de cele mai incăpățânate pete de pe uniformele medicale? Partea I

Iată câteva sfaturi pentru a elimina petele de murdărie de pe uniforma dumneavoastră înainte ca acestea să devină probleme permanente. Și vestea bună! Aveți deja multe dintre aceste produse pentru înlăturarea petelor la locul de muncă sau în propria bucătărie.

Testați înainte de tratare!

Nu uitați să testați rezistența la culoare înainte de a aplica oricare dintre aceste remedii pentru pete. De asemenea, cu cât tratați mai repede o pată, cu atât mai mult veți avea șansa să o eliminați.

Pete de sânge

Peroxidul de hidrogen este o substanță de îndepărtare a petelor care poate fi utilizată pentru a trata petele de sânge. Aplicați puțin peroxid de hidrogen în zona acoperită cu sânge, apoi lăsați-l să stea câteva minute. Spălați imediat îmbrăcămintea.

Pete de ciocolată

Aplicați câteva picături de detergent pentru spălat vase pe o pată de ciocolată. Ștergeți cu o cârpă absorbantă. Apoi
înmuiați uniforma în apă pentru a îndepărta petele. Spălați ca de obicei.


Pete de cafea sau de ceai

Lucrul important nu este să nu permiteți petelor de cafea sau ceai să se îmbibe. Aplicați puțin praf de copt pe o cârpă umedă folosind apă rece, apoi aplicați direct pe pată. Nu frecați. Frecarea poate împrăștia petele și acestea pot să pătrundă mai adânc în țesătură. O altă opțiune este folosirea unui stilou pentru pete. Permiteți-i să penetreze pata înainte de clătire.

Pete de cerneala

Petele de cerneală (nepermanentă) pot fi îndepărtate cu alcool sau cu amoniac de uz casnic; aplicați direct pe pete. Nu frecați pentru a nu răspândii pata.

Pete de medicamente

Este recomandat să păstrați un stilou de îndepărtare a petelor în buzunarul uniformei dumneavoastră pentru a trata petele de medicamente, precum și petele cauzate de sânge, grăsimi, cerneală și pete de alimente. Spălați cât mai curând posibil după tratarea petelor.

Sursa: https://www.dickies.com/scrubs-nursing-uniforms/how-to-get-rid-of-the-worst-scrubs-stains.html

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *