Albirea dentara: tips&tricks

Albirea dentara: tips&tricks

Ce este albirea dentara

Tratamentul de albire dentara este unul dintre cele mai solicitate servicii de estetica dentara, acest fapt fiind o reactie a importantei tot mai mare pe care societatea contemporana o acorda infatisarii exterioare. In aceste conditii nu este de mirare ca albirea dintilor este o procedura solicitata in special de persoanele supuse atentiei ochiului public.
Aceste tratamente cosmetice difera in privinta eficacitatii, costului, durabilitatii si a efectelor secundare, insa albirea dintilor se refera in general la aplicarea compusilor peroxidici pe dinte, cum ar fi peroxidul de hidrogen. Acesti agenti penetreaza smaltul si albesc dentina, treptat, in timp.

Gradul de albire a dintelui variaza in functie de mai multi factori: tipul de pete, concentratia agentului de albire din produsul utilizat, timpul in care agentul de albire actioneaza pe dinte si frecventa cu care tratamentul este repetat.

Ce trebuie sa stiti inainte de albire

Exista cativa pasi necesari inaintea unui tratament de albire a dintilor. In primul rand medicul stomatolog trebuie sa stabileasca daca pacientul este un bun candidat pentru aceasta procedura: albirea dintilor nu este recomandata femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, persoanele cu boli gingivale sau eroziune dentara, copiilor pana in 15 ani si persoanelor cu dintii foarte sensibili sau alergice la peroxid.

Trebuie sa avem in vedere si faptul ca albirea nu are efect asupra implanturilor, coroanelor sau oricarui alt tip de dinte care nu este natural. Daca aveti o plomba de culoarea dintelui, albirea va avea efect doar asupra suprafetei dentare, nu si asupra materialului plombei.

Candidatii ideali pentru albirea dintilor sunt persoanele ce prezinta pe dinti pete galbui sau maronii cauzate de cafea, ceai, alcool sau medicamente.

Cu cat culoarea dintilor se indeparteaza de la galben spre vinetiu si cenusiu, cu atat petele sunt mai greu de indepartat. Daca va asteptati ca dupa tratament sa beneficiati instantaneu de dantura alba stralucitoare, este posibil sa fiti dezamagiti. Albirea presupune deschiderea nuantei de alb cu cateva grade, rezultatul final depinzand de natura si gravitatea petelor asupra dintelui, iar obturatia se poate evidentia inestetic.

Procedura de albire executata de catre medicul stomatolog are cea mai mare eficienta, deoarece se foloseste cea mai mare concentratie de peroxid: pana la 38 %. Tratamentul poate dura in jur de 3 sedinte, iar in urma acestuia pacientii vor avea dinti cu pana la 3 – 8 nuante mai albi. Rezultatul albirii dureaza in medie 2-3 ani, dar se poate repeta dupa aceasta perioada.

Albirea dintilor la cabinet – desfasurare, rezultate, efecte adverse

Tratamentul de albire in cabinetul stomatologic se desfasoara in modul urmator: medicul izoleaza gingiile pentru a le proteja – cu gel sau baraj de cauciuc si aplica gelul cu peroxid pe suprafata externa a dintilor. Apoi se proiecteaza o lumina speciala – leduri sau laser – pe suprafetele dentare, timp de 30 – 60 minute. Albirea laser a dintilor este considerata a fi cel mai eficient si mai sigur tratament de albire, dar este totodată cel mai costisitor.

Tratamentele de albire dentara sunt considerate a fi proceduri stomatologice sigure atunci cand sunt efectuate corect, de catre profesionisti.
Exista insa cazuri speciale, cand apar unele efecte neplacute. Printre acestea se numara hipersensibilitatea dentinara si iritatia gingivala. Un alt efect neplacut este coloratia inegala a dintilor – acest lucru apare atunci cand pacientul are si dinti artificiali, doar cei naturali capatand o nuanta mai alba.

Mentinerea nuantei albe a dintilor necesita un efort special: evitarea alimentelor si bauturilor colorate, o igiena orala impecabila si continuarea tratamentului efectuat in cabinet cu un tratament disponibil la domiciliu.

Folosirea pastei de dinti potrivite este foarte importanta in mentinerea albului dintilor, precum si evitarea pe cat posibil a fumatului, care ajuta foarte mult la mentinerea unei danturi curate si sanatoase.

Albirea dentara cu sisteme Beyond si sensibilitatea dintilor

Tratamentul de albire a dintilor Beyond este cunoscut pentru sensibilitatea extrem de redusa. Adesea, oamenii cred ca albirea provoaca sensibilitate dentara. Cofondatorul Beyond, Dr. Jenny Shen afirmă: “Am lucrat ani de zile pentru a elimina disconfortul. Principalul nostru obiectiv este de a oferi o experienta placuta de albire a dintilor intr-un timp cat mai scurt.”

In timpul tratamentului de albire tuburile dentinare sunt vulnerabile la sensibilitate. Gelurile profesionale Beyond au o rata de difuzie controlata, care permite un timp de procesare mai scurt. Acest lucru lasa tuburile dentinare expuse mai putin timp decat majoritatea gelurilor de albire. Formula noastra include si ingrediente care protejeaza smaltul.

Sistemele Beyond accelereaza procesul de albire a dintilor. Cercetarile arata ca folosirea gelului nostru in combinatie cu lumina de inalta tehnologie scade timpul de procesare, si limiteaza sensibilitatea.

Sursa: https://www.csid.ro/

www.beyonddent.com

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *