ESTE AUTOBRONZANTUL SIGUR PENTRU TINE?

ESTE AUTOBRONZANTUL SIGUR PENTRU TINE?

Bronzul perfect fara timp petrecut la soare este posibil: cu cele mai noi tehnologii, obtinerea unui bronz natural este mai usor ca niciodata.

In plus, acum il poti obtine intr-un mod natural!


BRONZ FARA SOARE

2 OPTIUNI: UNA RECOMANDATA, ALTA DAUNATOARE

Exista doar doua moduri de a obtine un bronz stralucitor fara soare. Primul mod ar fi aparatele de bronzare care utilizeaza lumina ultravioleta pentru a promova dezvoltarea melaninei in piele. Cantitatea de radiatii UV este intr-o concentratie usor mai mare decat prin expunere la soarele natural. Aparatele de bronzare, in special cele cu intensitate ridicata, sunt adesea in stransa legatura cu unele forme de cancer de piele, prin urmare riscurile sunt destul de similare cu bronzul la lumina naturala a soarelui.

A doua varianta de bronz, fara lumina solara este mai sigura. Produsele autobronzante, care pot da pielii un aspect bronzat fara a o expune la radiatii UV daunatoare, contin ingrediente esentiale pentru un bronz natural si stralucitor. Acestea se numesc dihidroxiacetona (DHA) si eritruloza si sunt produse obtinute prin fermentarea glicerinei si extractului de drojdie.

Dihidroxiacetona sau DHA este principalul ingredient responsabil pentru efectul de bronz. Este cel mai popular agent de bronzare utilizat si, dupa cum declara profesionistii din industrie, nici o alta substanta, pana in prezent, nu a fost capabila sa ofere rezultate mai satisfacatoare sau pe termen mai lung. Produsele naturale de autobronzare utilizeaza un DHA derivat din ingrediente naturale, cum ar fi sfecla de zahar. DHA functioneaza prin reactia la aminoacizii din stratul superior al pielii (celulele moarte ale stratului superior de epiderma) si creeaza efectul de colorare al pielii.

Atunci cand se aplica autobronzant, efectul dureaza de obicei aproximativ 6-10 ore pentru ca bronzul sa se dezvolte complet. Bronzul in sine rezista intre 5-7 zile si efectul poate fi mentinut prin utilizarea unei creme hidratante.


ELIMINAREA RISCURILOR

Dihidroxiacetona este cunoscuta ca un agent de uscare a pielii si poate intensifica sensibilitatea pielii la soare. Este esential ca produsele de autobronzare sa stimuleze pielea cu un nivel ridicat de antioxidanti care lupta impotriva daunelor provocate de radicalii liberi si elimina uscarea acesteia.

Este foarte important sa ne amintim ca produsele de auto-bronzare nu pot oferi protectie impotriva expunerii la radiatii UV (chiar daca produsul pretinde acest lucru, deoarece efectul nu va dura mult dupa aplicare), astfel incat utilizarea unei crème SPF este absolut necesara si trebuie sa fie folosita pe tot parcursul anului.

 

CUM SE APLICA?

  1. Exfoliere

Acest lucru va ajuta la eliminarea excesului de celule moarte ale pielii. Utilizati o alternativa naturala, cum ar fi un scrub natural din cafeaua.

  1. Aplicare in sectiuni

Masati produsul in piele printr-o miscare circulara. Aplicati-o pe sectiuni precum bratele, picioarele etc., apoi extindeti usor autobronzantul pe maini si picioare.

  1. Uscare

Dati-i timp pielii sa se usuce (aproximativ 10 minute).

 

Sursa: https://www.madaracosmetics.com/en/blog/is-self-tan-safe-for-you

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *