Protejeaza tenul folosind un ulei facial!

Protejeaza tenul folosind un ulei facial!

Folosirea unui ulei facial are un efect remarcabil, pentru trup (ten) si suflet!

Utilizarea sa eficienta si non-contraproductiva pentru ten necesita, insa, apelarea la unele dintre cele mai atent conturate considerente dermatologice si cosmetice. De ce? Pentru ca extremele, cand vine vorba despre ulei, sunt (aproape) periculoase pentru piele.

Razboiul dus impotriva sebumului de catre femeile cu ten gras este la fel de daunator precum aplicarea prea abundenta de catre cele care isi doresc sa echilibreze un ten uscat.

BENEFICIILE ULEIULUI

Prima informatie-cheie cu care opereaza stiința uleiului facial este aceea ca, pentru a functiona si arata optim, respectiv superb, tenul are nevoie de 70% apa si 30% ulei.

Mai departe, hidratarea tenului este obtenabila din partea produselor specifice – cu masa moleculara mica, pentru a patrunde in profunzime, si capacitati intense de furnizare a apei in tesut – adica crema hidratanta si crema hidratanta cu acid hialuronic.

Uleiul nu hidrateaza, nu are un continut de apa de oferit, ci unul de grasime. Acesta va veni, cu molecula sa de mai mari dimensiuni, si va crea o pelicula undeva in zona straturilor superficiale ale pielii si va mentine hidratarea cremei in interior si mare parte din factorii nocivi de mediu, acolo unde le este locul, la exterior.

Maniera ideala de a include uleiul in rutina de ingrijire este amestecarea sa – a cateva picaturi – in doza zilnica de crema faciala folosita. In felul acesta, o parte din componentele sale vor fi purtate mai adanc in piele de catre moleculele de crema, iar uleiul va depune din nutrientii ssi acolo unde pot avea un nivel ridicat de eficienta. Grasimea vegetala va ramane tot la suprafata, in timp ce vitaminele si antioxidantii pe care extractele din care este compus le contin isi vor putea atinge menirea de tratament.

CUM ALEGEL ULEIUL

 

1. Odata ce am ales uleiul generic recomandat tenului nostru, trebuie sa acceptam este posibil ca utilizarea sa sa ceara si din partea noastra un nivel de flexibilitate si de intelepciune cosmetica.

Mai intai, este util sa avem o abordare progresiva in ceea ce priveste aplicarea sa. In felul acesta, pielea va deveni din ce in ce mai receptiva la ceea ce uleiul facial ii poate oferi.

2. Desigur, si adaptarea cantitatii de ulei folosite in fiecare sezon – mai putin vara si mai mult iarna, dar si de sezonul vietii. Odata cu inaintarea in varsta, cantitatea de sebum produsa de catre piele se diminueaza, iar aceasta ramane mai expusa, inclusiv in fata aparitiei liniilor fine si a ridurilor. De aceea, uleiul este cu atat mai necesar cu trecerea anilor.

3. Aerul de avion – nu este o denumire stiintifica, dar cu totii il cunoastem prea bine – este deosebit de uscat, iar tenul nostru resimte, fara drept de apel, efectul sau deshidratant. Uleiul facial este, insa, o solutie de nadejde. Aplicat inaintea calatoriei, va impiedica pierderea apei din straturile profunde ale pielii!

Madara Organic Skincare propune trio-ul de uleiuri Superseed: Radiant Energy – Ulei facial iluminator, Soothing Hydration – Ulei facial hidratant si Radiant Energy – Ulei facial iluminator. Toate sunt ultra-concentrate si ofera atributele unice ale ,,uleiului uscat” – sunt absorbite de catre straturile superioare ale pielii aproape instantaneu, iar tenul ramane non-gras si foarte fin.

Sursa: https://www.miobio.ro/

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *