MITURI ȘI ADEVĂRURI DESPRE PRODUSELE HIDRATANTE

MITURI ȘI ADEVĂRURI DESPRE PRODUSELE HIDRATANTE

Îți hidratezi pielea în fiecare zi? Dacă nu, ar trebui. Climatul rece sau cald, aerul condiționat, expunerea la stresul cauzat de mediu și curățarea dură – toate acestea pot să afecteze hidratarea pielii.

Numai pielea uscată are nevoie de hidratare

FALS

Indiferent de vârstă sau tipul pielii, nevoia de bază a pielii este hidratarea. În general, pielea uscată și matură ar trebui să aleagă texturi mai bogate și mai cremoase, în timp ce pielea sensibilă și combinată ar trebui să opteze pentru fluide ușoare sau chiar geluri fără ulei.

Hidratarea nu poate preveni îmbătrânirea pielii

FALS

Trebuie să fii auzit acest lucru de cel puțin două milioane de ori – apa este izvorul tinereții! Cu cât pielea este mai hidratată, cu atât ridurile se formează mai greu. Aplicarea zilnică a unui hidratant bun este cel mai bine păstrat secret pentru păstrarea aspectului tânăr al tenului pe termen lung.

Dacă aveți piele uleioasă și cu tendință de acnee, nu trebuie să utilizați produse hidratante deoarece acestea cauzează probleme

FALS

Mulți oameni consideră că un ten uleios este și hidratat. De fapt, cantitatea de ulei care se află pe suprafața tenului nu este un indicator al gradului de hidratare a pielii. Produsele hidratante pentru pielea grasă sunt proiectate pentru a avea un efect de matifiere asupra tenului și pentru a reduce cantitatea de ulei produs. Asigurați-vă că optați pentru un lichid ușor sau un gel bun.

În timpul nopții, pielea nu trebuie hidratată

FALS

Cremele de zi sunt concepute pentru a oferi o barieră împotriva efectelor negative ale mediului care vă dăunează pielii, în timp ce cremele de noapte se concentrează pe ajutarea pielii dumneavoastră să întinerească. Noaptea este timpul ideal pentru regenerarea corpului, așa că dedicați ceva timp înainte de culcare pentru a vă relaxa și răsfăța pielea cu o cremă de regenerare antioxidantă – veți vedea cu adevarat diferența în oglindă!


Crema pentru ochi nu este necesară.
Un hidratant obișnuit ar fi suficient

ADEVĂRAT ȘI FALS

Este mai bine să folosiți orice hidratant decât să nu folosiți nimic în zona ochilor. Cu toate acestea, formulele pentru crema de ochi oferă câteva beneficii funcționale. Pielea din jurul ochilor este mai fragilă, mai subțire și mai predispusă la uscare. Cremele de ochi au texturi mai rafinate, deoarece texturile bogate ale produselor hidratante faciale pot crește retenția de lichide și umflarea ochilor. În plus, cremele de ochi au ingrediente specifice, care întăresc vasele de sânge și reduc cearcănele.


Un hidratant bun are 5 ingrediente-cheie pentru a păstra orice tip de piele sănătoasă și radiantă:

1. Uleiurile vegetale naturale creează un strat protector și îmbunătățesc funcția de barieră a pielii. Acestea reduc pierderea de apă trans-epidermică și cresc rezervele de apă în piele.

2. Moleculele de legare (acid hialuronic, zaharuri hidratante, glicerină) mențin apă pe suprafața pielii îmbunătățind conținutul de apă în straturile superioare ale pielii.

3. Antioxidanții din extractele de plante combat stresul și efectele poluării mediului, reducând semnele de îmbătrânire.

4. Ingredientele active naturale pe bază de plante stimulează rezervele de umiditate în stratul mai profund al pielii (dermul). 5. Prelucrarea extractelor de plante de lucru reglementează problemele legate de tipul de piele, oferind confort și aspect radiant.

Sursa: https://www.madaracosmetics.com/en/blog/myths-and-truths-about-moisturisers

 

 

Share this post

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *